Meine Jansma kwam van de technische school. Wat nu te doen? Hij had zelf op de boerderij van zijn vader al 100 kippen voor de hobby. De eieren daarvan leverde hij aan de buurt en aan de huishoudschool. Heit Jansma kocht als kleine boer altijd wat eieren van de omliggende pluimveehouders. Hij verkocht die langs de streek, en zo had hij een leuke aanvulling op zijn inkomen. Het leek Meine wel wat om dat ook te doen en hij schafte zich een bakfiets aan. Vervolgens maakte hij Leek, Kornhorn, Marum en de omliggende plaatsen onveilig met zijn verse eieren. Niet veel later ging hij alle kippen op de boerderij van zijn vader zelf houden, en was daarmee de eerste erkende scharrelpluimveehouder in Noord Nederland.
Het jaar waarin Meine trouwde met Annie. Ze kochten in Haule een pluimveebedrijf. Naast het "sutel'n" bij de weg met eieren, kwamen er ook meer grootverbruikers in beeld zoals bakkers, slagers, melkboeren en restaurants. Het venten met de eieren werd uitbesteed aan Tjeerd Baron.
Er was een boer in Haule die problemen had met de afzet van zijn teveel geproduceerde melk. Hij kwam op het idee om er karnemelk van te maken. En zo ontstond er een samenwerking. Hoeve ter Haule maakte producten, Tjeerd Baron en Meine en Annie verkochten ze. Zo ontstond ook de merknaam Baron-Jansma.
Jan de Boer van Hoeve ter Haule vertrok naar Canada. Er werden andere leveranciers gevonden. Het bedrijf bouwde haar klantenkring en assortiment uit. Langzamerhand werd het een bedrijf dat zich ging toeleggen op ekologische producten en streekproducten. Voor kaasboerderijen, zuivelboerderijen, telers, molenaars, ambachtelijke producenten (van o.a wijn, jam, worst en ekologisch brood) werd Jansma de distributeur bij uitstek.
Een modern, professioneel bedrijf, waar bijna alle streekproducten te krijgen zijn. Dat daarnaast een uitgebreid assortiment heeft voor de horeca, detaillist en boerderijwinkel. Een team van verkopers brengt de producten meerdere malen per week in 9 koelauto's door de hele noordelijke helft van Nederland. Kortom een prachtig bedrijf, waar zo'n 20 medewerkers zich inzetten om een klantenkring, welke zich uitbreid tot de A1, op hun wenken te bedienen.