Kaas

Kaasboerderij De Deelen uit Tynje

Een ruim assortiment boerenkaas. De bekendste is absoluut de Riperkrite. Deze bijzondere kaas is genoemd naar weidenatuurgebied De Ripen, dat (net als natuurgebied De Deelen) aan de landerijen grenst van kaasboerderij ‘de Deelen’. Een ruig gebied met een unieke plantengroei, waar de wind het voor het zeggen heeft. Dat karakter komt ook terug in deze specialiteit, die is bereid met een melange van selderij, bieslook en knoflook. Daarnaast leveren wij nog veel meer kruidenkazen en boeren lunchkaasjes van de Deelen.

Kaasboerderij De Gelder uit Tynje

Heerlijke boerenkaas geproduceerd van gepasteuriseerde melk van eigen koeien. Wij leveren de hele kazen, broodkazen en lunchkaasjes. Zowel naturel als met kruiden. Trots zijn ze bij de Gelder op de Tynjetaler, een boerengaten kaas gemaakt op het Friese platteland! De kaas is romig, ietsje zoet en heeft een licht pittige nasmaak. De kaas is geproduceerd van gepasteuriseerde melk van ons eigen koeien. Wij verkopen ook de heerlijke volle boerenkwark van de Gelder.

Biologische geitenhouderij De Oude Streek

Machedoux is de bekendste van de kaasspecialiteiten van de biologische geitenhouderij De Oude Streek. Hanneke Kuppens maakt een heel assortiment rauwmelkse kazen op traditionele wijze. De biologische geitenhouderij annex boerderijwinkel is gelegen in het prachtige Groningse Westerkwartier, in het grensgebied van Groningen, Drenthe en Friesland.

Doetie’s geiten

Doetie heeft een kleine kudde geiten die grazen op het land rond de boerderij. Het land wordt niet bestrooid met kunstmest. De smaak van het gras en de vele kruiden die er groeien vind je weer terug in de kaas. Ambachtelijk gemaakte geitenkaas zowel witschimmel als harde kazen met natuurlijke kost. Dit zijn unieke geitenkaasjes!


Orobianco buffelmozzarella

Mozzarella uit Grootegast. Orobianco levert dagverse buffelmozzarella. Echt lekkere mozzarella belandt namelijk binnen 3 dagen van de buffel in je mond. Onze mozzarella proeft romig, sappig, tikje zoet. Of zoals we het zelf graag omschrijven:”Als een schep roomijs, maar dan zonder de kou”. Eenmaal geproefd, wil je niet meer anders. Behalve mozzarella, maakt Orobianco ook ricotta en scamorza van de verse buffelmelk.

Kaasmakerij De Terschellinger

Biologisch kaas met vegetarisch stremsel. De kaas wordt gemaakt van de melk van koeien die op terschelling grazen. De weide vol met planten en kruiden en het zilt van het wad zorgen voor een bijzondere, krachtige smaak. Een aanrader is de ‘Reade Jutter’, een roodbacteriekaas met gewassen korst.


Buitenlandse kazen

Wij leveren bijna alles op het gebied van buitenlandse kaas. Natuurlijk veel kaassoorten uit Frankrijk waar veel bekende kaassoorten hun oorsprong hebben. Maar natuurlijk ook Italië waar o.a. de mozzarella, parmezaanse kaas, ricotta en gorgonzola vandaan komt. Maar ook veel kaassoorten uit Zwitserland (gruyere), Engeland (cheddar) en Griekenland (feta).

Veel kazen kunnen wij op maat leveren. Per pond, kilo of wat u maar wilt. Uiteraard krijgt u het dan netjes verpakt aangeleverd.


Binnenlandse kaas

Ook voor binnenlandse kaas bent u bij ons aan het juiste adres. Naast de buitenlandse kaas en regionale kaas leveren wij veel binnenlandse fabriekskazen. Voor de winkels en speciaalzaken de goudse kaas, geitenkaas, schapenkaas, lunch- en babykaasjes, edammers enz. Voor de horeca de hotelblokken, kaasplakken, geraspte kaas, feta enz. Al deze producten kunnen wij voor zeer scherpe prijzen aanbieden. Vraagt u gerust eens vrijblijvend een offerte!

Wij snijden en verpakken al onze kaas zelf. U kunt dus ook een halve, kwart, kilo, pondstuk of wat u maar wilt bestellen. Wij leveren alles dan netjes verpakt met een stikker met ingrediënten, houdbaarheid en eventueel consumentenprijs. Voor winkels ideaal, want u kunt dus alles per pondstukje bestellen en u kunt het zo in de winkel leggen!

Kaasboerderij De Nylander

Met grote toewijding en zorg maakt de Nylander een pure en smaakvolle boerenkaas. De produktie van de Nylander kaas vraagt om de grootst mogelijke aandacht. Omdat zij een natuurprodukt maken is het belangrijk scherp te zijn op alle elementen van het kaasmaken. Ondertussen wordt er van hun melk ook camembert en boerenboter gemaakt. Producten van topkwaliteit! De Jersey’s voorzien hun niet alleen van goede zuivel maar ook van een heerlijk stukje vlees.

De Molkerei

De Molkerei staat voor ambachtelijke geitenkaasdelicatessen van het Wad.
Premium kwaliteit, veel smaak, pure ingrediënten, aandacht voor mens en omgeving zijn de basis, van waaruit ons team werkt. In de kaasmakerij wordt rauwe melk opgeslagen in de koeltank, waarna het direct verwerkt wordt. Na zorgvuldige pasteurisatie, wordt er stremsel toegevoegd. De wrongel wordt handgeschept in de kaasvormen, die minimaal 2 x met de hand worden gekeerd, waardoor de ambachtelijk structuur (niet geperst) ontstaat.

Om volledig op smaak te komen krijgt de zachte geitenkaas drie dagen de tijd om te rijpen en op smaak te komen. Afhankelijk van de smaak worden er groene kruiden of andere smaakmakers als knoflook, ui of tapenade toegevoegd. Onze nieuwste innovatie is Friese geitenkaas met zeewier. Daarna wordt deze specialiteit zorgvuldig verpakt onder 100% zuivere zonnebloemolie in glazen potten, of emmers. Op deze wijze is onze geitenkaas, zonder toevoeging van allerlei additieven, 3 tot 6 maanden houdbaar.