Brood

Friese Kneppelbôle

Dit biologische brood wordt gebakken van een oud graanras:
Ommelander Tarwe.
Dit oergraan wordt gemalen door Cees Notenboom van Molen ’t Lam uit Woudsend. Bakker Cor van Bakkerij van Esch uit Tolbert ging speciaal naar Frankrijk om de fijne kneepjes van het stokbrood bakken onder de knie te krijgen. Hij bakt ze op authentieke wijze op een stenen vloer in de oven. Zo bestaat deze verantwoorde en bijzonder smaakvolle Kneppelbôle.

Voordelen:

  • Bijzonder smaakvol met krokante korst
  • Boordevol bouwstoffen, vezels , mineralen en vitamines
  • De gluten van dit oergraan zijn van een ander type dan moderne veredelde graansoorten. Ze zijn beter te verteren en worden vaak beter verdragen door mensen die problemen ondervinden met de opname van gluten.
  • De Kneppelbôle is duurzaam door korte logistieke lijnen. De grondstoffen komen zoveel als mogelijk uit de regio, waardoor er geen onnodige voedselkilometers worden gemaakt.

De Kneppelbôle wordt op de markt gebracht door: Lekkere Trek

http://www.lekkeretrek.com/kneppelbole

Mulder Pot - Kropswolde

Passie voor duurzaam ambachtelijk meel

Mulder Pot - Kropswolde is een modern molenbedrijf waar op ambachtelijke wijze met molenstenen gemalen wordt. Het proces is gekoppeld aan een moderne geautomatiseerde productielijn. Voor de granen wordt zoveel mogelijk een beroep gedaan op boerenbedrijven uit de regio.

Het assortiment:

  • Heel veel broodmixen; kant-en-klaar en meel waar je zelf nog ingrediënten aan toe moet voegen
  • Banket; cake- en koekmixen, cupcakes, scones, appeltaartmix
  • Betere verteerbaarheid van tarwe gluten
  • Pannenkoekmeel; onder andere spelt, meergranen, zoet, eier
  • Regionale producten; zoals mix voor poffert en spekkendikkenmeel
  • Bakingrediënten
  • Bak benodigdheden

Pandriks Bake Off

Brood was vroeger veel lekkerder! Met dit uitgangspunt is Pandriks Bake Off ontwikkeld. Een uniek proces waarbij het deeg gemiddeld 24 uur rijst. Waar gebakken wordt op natuursteen. Waarbij gebruik wordt gemaakt van honderd procent natuurlijke grondstoffen. Brood wat smaakt zoals de Franse bakker het ooit bedoeld had, geproduceerd met de technieken van morgen. Pandriks is een bedrijf in Meppel waar op een bijzondere manier brood wordt gemaakt.

Alle voordelen op een rij:

  • 100% Natuurlijk
  • E-nummer vrij
  • Betere verteerbaarheid van tarwe gluten
  • Lang productie proces (24 uur)
  • Unieke kwaliteit- en smaakbeleving
  • Gebakken op natuursteen
  • Binnen 15 minuten brood in het schap
  • Minimale derving waardoor hogere marge

Luuks Brood en Zoet

Luuk heeft een bakkerij in Groningen waar hij op ambachtelijke manier ambachtelijk brood bakt, zonder onnodige toevoegingen.

Een standaard assortiment heeft Luuk niet; het is allemaal maatwerk. Hij bakt wat u wil, en gaat net zo lang door tot u tevreden bent.

Bijzonder brood, op de vloer gebakken, veelal met een stukje zuurdesem. Bijzonder is het brood gemaakt van Groninger Ommelander tarwemeel en zijn ‘Smokey bean brood’ waar hij al mee in de prijzen is gevallen.

Vandemoortele

Missie van Vandemoortele: “we willen de smaakmaker zijn in de keuken, op tafel en onderweg. Goede smaak en genieten is onze passie, als meer dan 100 jaar. Wij zijn van mening dat dagelijks eten een dagelijks genot moet zijn – wat de gelegenheid of maaltijd ook is. Of het nu speciaal of routine is, we willen altijd de beste smaakbeleving”.

Vandemoortele heeft een zeer uitgebreid assortiment bestaande uit: brood, patisserie, hartige producten, zoete traktaties, croissants en viennoiserie. Alle producten worden diepgevroren aangeleverd. Verkrijgbaar als ongebakken deegstukken, voorgebakken of gereed om te gebruiken na ontdooien. Kwaliteit staat bij Vandemoortele hoog in het vaandel, en daar wordt ook het onderscheid gemaakt!

Bakker Bolhuis

Bakker Bolhuis is een biologische bakkerij waar alle brood op ambachtelijke wijze wordt gebakken. Biologisch, zonder onnodige toevoegingen. Bijna alles is op bestelling te leveren, zowel brood, koek als gebak.

Maatwerk en back-off producten zijn ook mogelijk. Vele prijzen heeft Bolhuis al in de wacht gesleept met de biologische ‘dumkes’ en biologisch roggebrood.